Zorgzame geneeskunde richt zich op gezond zijn en blijven. Je bent je eigen arts en wat je voornamelijk nodig hebt is een goed contact met het onzichtbare deel van jezelf.

Voordat je begint met opruimen, moet je alles eerst eens goed bekijken. Enig benul krijgen van wat je eigenlijk allemaal hebt verzameld. Welke gedachten leven er in je hoofd? Wat voor ideeën neem je aan als waar? Welke overtuigingen zijn er?

Tijdens de massage ben je je eigen inspiratiebron.
Ik beleef dit zo, omdat juist de aanraking van mijn fysieke lichaam ervoor zorgt, dat ik me bewust word van iets diepers. Een onzichtbare, onstoffelijke laag die voorbij mijn ‘denken’ gaat.
Deze energie is veel groter, dan mijn tastbare lijf, maar huist daar wel degelijk en zorgt er onophoudelijk voor, dat alles functioneert.

Als we massaal blijven geloven, dat we ons denken en ons lichaam zijn, dan stagneren we.
We slaan een deel van onszelf over. Het is buiten onze aandacht geplaatst.
Daardoor blijft het de mensheid ontbreken aan visie en we kunnen nu al waarnemen, zoals ook Ivan Wolfers opmerkt in zijn afscheidsrede, dat dit zeker onze gezondheid raakt.

De pandemie van het coronavirus was hier een uitdrukking van.

De mogelijkheden om verbonden te zijn (internet, mobiele telefoon etc..) heeft de afgelopen decennia een enorme vlucht genomen. In de coronacrisis was de oproep “voor elkaar en met elkaar”. En voor mijn gevoel gaan we toch steeds meer uit het werkelijke ‘contact’.

Mede omdat we steeds meer het contact met ons onstoffelijke, energetische deel verliezen. Dit onzichtbare deel wat we juist allemaal met elkaar delen. Mensen, dieren, planten, mineralen
en 'ja' ook coronavirussen.
De meest invloedrijke delen van onze maatschappij, zoals de overheid, wetenschap, gezondheidszorg, onderwijs en bedrijfsleven geloven met name in ‘denken’ en kennis. Echter.....

Een mening is geen kennis. Informatie geen inzicht.(Ivan Wolfers)
Dit diepere, onzichtbare deel van mezelf, dit deel dat zich voor mij erg op de gevoelslaag afspeelt, daar schuilt wijsheid en weten.
Vanuit hier luister ik naar mijn hart en intuïtie.
Vanuit hier kan ik veranderen, doordat er andere gedachten ontstaan.

 

            

 

Zo kan er een andere visie op gezondheid ontstaan. Je hebt een verbinding met buik en hart nodig.
Dit zijn denk ik beiden plekken waar we onze energetische eigenheid beter waarnemen. We hebben contact met ons eigen innerlijk nodig.

Voor het proces van verandering en onderzoeken van ideeën, mag je met een alerte geest naar de gedachten van jezelf en van je medemensen kijken. Omdat de meerderheid iets gelooft, wil dit nog niet zeggen, dat het waar is.

Geloof mij niet, geloof de ander niet en geloof ook jezelf niet (Michael Ruiz)
Zeker in onze huidige maatschappij met al zijn meningen en informatie. Blijf alert
en kritisch (tevens t.o.v. jezelf) en dit is in mijn optiek absoluut geen complotdenken.

Alle aspecten van onze samenleving raken direct of indirect onze gezondheid.
Als je werk maakt van de verbinding met het onstoffelijke deel van jezelf; het deel dat
altijd compleet en heel is, dan heb je een middel in handen om je gezondheid te bevorderen.

Het is zoveel liefdevoller, dan het zoveelste bericht of gedachte beladen met ‘angst’.
Je bent welkom bij Aanraking om te komen ervaren en om te beginnen met opruimen.
Ik wil je graag ontmoeten.